Ajankohtaista

Jatkuvasti muuttuvan ja yhä epävarman koronatilanteen vuoksi Savonlinnassa ei tänä vuonna järjestetä perinteistä kesän avausta. Kesän avaus on vuosittain koonnut tuhansia ihmisiä keskustaan juhlistamaan kesän tuloa kesäkuun alussa. ”Kesän avaus -tapahtumaa on suunniteltu syksystä asti ja on todella harmillista, että sitä ei päästä toteuttamaan”, toteaa kesän avauksen koordinoija, SAKKE ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen.

”Viime vuodesta oppineena avauksen päätoimijat ovat tehneet järjestelyjä varovaisesti ja tilannetta seuraten. Viime hetkiin asti on ollut positiivista ajattelua, että tapahtumakokonaisuus voitaisiin järjestää. Kuitenkaan rokotustahti, tartuntamäärät ja tapahtumien exit suunnitelmat eivät ainakaan nyt mahdollista ison yleisötapahtuman järjestämistä kesäkuun alussa. Kaikki toimijat yhdessä tuumin tekivät päätöksen, että kesän avausta ei järjestetä. Tärkeintä on ihmisten terveys ja emme voi ottaa vastuullisena tapahtumajärjestäjänä riskiä taudin tartuttamisesta väkijoukoissa ja kaupungin maineen vahingoittamisesta ennen lomakautta”, Niina puhuu koko järjestäjätiimin puolesta.

Savonlinna City Run ja Kolomosen järjestämä Yhdistysten tori siirtyvät Syystulien viikonloppuun syyskuun alkuun. Jotain kesän avaus ohjelmasta kuitenkin toteutetaan. Lomarauhan julistustapahtuma toteutetaan seurakunnan toimesta koronarajoitusten sallimassa muodossa Kerimäen kirkolta sunnuntaina 13.6. klo 12 ja alustavan tiedon mukaan se välitetään Itä-Savon verkkosivuilla. Risteilykauden ja -alusten siunaus toteutetaan lauantaina 12.6. klo 10 matkustajasatamassa. Tarkempaa tietoa tulee kesäkuun toiseen viikkoon mennessä järjestäjätaholta.

Kesäkuun toisena viikonloppuna Olavinkadulla ei nähdä upeita autoja, hikisiä juoksijoita eikä mielenkiintoisia esityksiä. Mutta vuoden päästä keskustassa palataan normaaliin Kesän avaus juhlatunnelmaan!

St. Olaf Summerfest

 ST. OLAF SUMMERFEST SIIRTYY KESÄLLE 2022

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Suomessa suositellaan edelleen, ettei yleisötilaisuuksia järjestettäisi. Kokoontumisrajoitusten henkilömäärät vaihtelevat alueellisten tilanteiden mukaisesti ja esimerkiksi Sosterin alueella kokoontumisrajoitus on edelleen 6 henkeä (voimassa 22.5. saakka). Yleisen tilanteen merkittävää muutosta ei voida taata, joten on oletettavaa, että kokoontumisrajoituksia tulee olemaan voimassa vielä kesäkuussa 2021.

Tämän vuoksi 11.-12.6.2021 Savonlinnan kirkkopuistoon suunniteltu St. Olaf Summerfest siirtyy vuoteen 2022.

– Ikäväksemme joudumme perumaan St. Olaf Summerfestin myös tänä vuonna. Pidämme ehdottoman tärkeänä taata tapahtumiemme kävijöiden, esiintyjien ja työntekijöiden terveyden, emmekä näin ollen pidä isojen tapahtumien järjestämistä mahdollisena vielä tässä hetkessä, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi.

Lipun St. Olaf Summerfesteille ostaneet saavat rahansa takaisin lipunmyyjältä Lippu.fi:ltä, palvelumaksua lukuunottamatta. Rahapalautusta tulee hakea osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus/. Pyydämme huomioimaan, että Lippupisteen asiakaspalvelu voi olla ruuhkautunut ja palautusten käsittelyissä voi kestää normaalia pidempi aika.

Mikäli lipun ostaja ei tahdo rahapalautusta, maksetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 St. Olaf Summerfesteille.

Summerfestien tuotantoryhmä pahoittelee peruuntumisen myötä syntyvää vaivaa. Yhteistyökumppaneihin ollaan yhteydessä tuotantoryhmän yhteyshenkilöiden puolesta.

Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme, jotta näemme Savonlinnan kirkkopuistossa taas kesällä 2022!

Savonlinnan Retkeilyajot

Savonlinnan Retkeilyajo siirtyy ensi kesälle, uusi päivä on 11.6.2022. Emme halua riskeerata osallistujien, yleisön ja toimitsijoiden terveyttä ja turvallisuutta, emmekä olla mahdollisesti levittämässä pandemiaa.

Savonlinnan Retkeilyajot on ajotapahtuma yli 30 vuotta vanhoille ajoneuvoille, ja se ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, aluksi nimellä Puruveden Ympäriajot. Tämänvuotinen ajo olisi ollut järjestyksessään kuudes. Yhteistyössä alueemme kauppiaitten ja muiden toimijoiden kanssa tapahtuma on kerännyt vuosi vuodelta jatkuvasti enemmän osallistujia ja yleisöä, ja siitä on tullut merkittävä ja tärkeä tapahtuma koko Savonlinnan kesän avaukseen.

Pyrimme järjestämään pienimuotoisen ajotapahtuman syksyllä paikallisen seuran jäsenten kesken, mikäli tauti tilanne sen salli. Muuten wanhojen ajoneuvojen harrastukselle kuuluu hyvää. Savonlinnan Moottorikerho/Savonlinnan Retkeilyajot on liittynyt valtakunnalliseen alan kattojärjestöön SAKH:inn. Meillä on tavoitteena ylläpitää ja vahvistaa vanhojen ajoneuvojen harrastusta alueellamme.

Käännämmekin katseen nyt vuoteen 2022. Toivottavasti koronapandemia on silloin selätetty, ja pystymme järjestämään turvallisesti entistä paremmat ajot.

Savonlinna City Run

Savonlinna City Run –juoksutapahtuman organisaatio on tehnyt ratkaisun siirtää historian ensimmäinen tapahtuma lauantaille 4. syyskuuta. Samana viikonloppuna järjestetään perinteiset Syystulet, joten kaupungissa on tänä viikonloppuna paljon toimintaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tapahtuma oli tarkoitus järjestää 12. kesäkuuta kesän avauksen yhteydessä.

Kaikki ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti uuteen ajankohtaan. Me järjestäjät lupaamme, että vuoden 2021 historiallinen tapahtuma tulee olemaan todellakin ENEMMÄN KUIN JUOKSUTAPAHTUMA.                            

Kolomosen yhdistysten tori

Savonlinnan yhdistysten yhteinen ja Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n kokoama Yhdistystori siirtyy koronapandemian vuoksi kesäkuun alusta kesän loppuun eli Savonlinnan Syystulien yhteyteen lauantaille 4.9.2021.

Osana Savonlinnan Syystulia yhdistystori tulee saamaan huomattavasti suuremman kävijämäärän, joten yhdistyksille avautuu tuon kansan vilinän keskellä oivallinen mahdollisuus esitellä toimintaansa, aktivoida uusia toimijoita sekä myös tehdä pientä kauppaa esimerkiksi yhdistyksen aktiivien tekemien tuotteiden tai vaikkapa arpajaisten muodossa.

Yhdistysten torille ilmoittautuminen avautuu kesäkuun alusta Kolomosen sivuilla. Tervetuloa mukaan!