AjankohtaistaKilpailut

Ehdotuksissa kiiteltiin Torikeitaan viihtyvyyttä ja torin elävöittämistä

Kaupunkilaiset saivat kuukauden ajan ehdottaa Vuoden Keskustatekoa. Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys SAKKE ry:n järjestämällä kilpailulla haluttiin tuoda esille asioita, jotka ovat lisänneet positiivista mielikuvaa kaupungistamme, parantaneet keskustan ilmettä ja tuoneet viihtyisyyttä, elävyyttä ja hyvää fiilistä kaupunkikeskustaan. Ehdotus voi olla tapahtuma, investointi, innovaatio, kulttuuria, uusi käytäntö, viihtyisyyden parannus tai joku muu mahtava juttu, mikä on tehty kuluvan vuoden aikana Savonlinnan keskustassa.

Ylivoimaisesti, 55% ehdottajista, ilmoitti Torikeitaan olevan vuoden keskustateko. Useamman maininnan saivat House of Olaf -tapahtuma-areena, Kaisa Turtiaisen muraali Olavinkadulla ja Marko Ruuskasen linnunpöntöt. Yksittäisiä ehdotuksia olivat mm. Savonlinna City Run, kaupungin kukkaistutukset, S Creatives -festivaali, Linnan Woutien jääkiekkoturnaus, Torin talvimaa, Wirran terassi ja Kotilahden uimaranta.

Torikeidas etenee Elävät kaupunkikeskustat ry:n järjestämään kansalliseen Keskustateko -kilpailuun. Edellisenä vuonna Savonlinna oli kolmen parhaan joukossa Savonlinna Illumination -valaistuksella.

Torikeitaasta mainittua ehdotuksissa:

”Torikeidas on kesäaikaan erinomainen lisä torimiljööseen. Saat oman rakkaan tai ihanien ystävien kanssa käydä rentoutumassa viini- tai kuohulasien sekä maittavan pikkuherkkulautasen kera. Nähdään muita ihmisiä ja nauttia. Torikeitaalla näkee hyväntuulisia ja hymyileviä ihmisiä ikähaitarilla 20-70v.”

”Ihanaa, että tämäkin kaupunki siirtyy nykyaikaan ja keksii autioituneille alueille uusia käyttötarkoituksia. PARASTA!”

”Aivan äärettömän hyvä konsepti, uudenlainen idea. Paikkaan on myös liikuntarajoitteisten helppo piipahtaa viinilasilliselle (kerran näin rollaattorimummon punkulla, eipä näy pubeissa moisia!). Torikeidas tuo keskustaan kansainvälistä tunnelmaa”

”Pidentänyt toriaikaa ja tuonut viihtyisyyttä torille. Siitä on hyötynyt asukkaat yhdistykset ja toisetkin torikauppiaat”

”Torikeidas on tuonut uudenlaisia asiakkaita torille sekä parantanut ja elävöittänyt torin ilmettä. Torikeidas näyttää houkuttelevalta! Lisäksi torikeidas on tuonut asiakkaita myös muille torikauppiaille, esim. Sirkan kahvila on torikeitaan ansiosta voinut pidentää aukioloaikaansa.”

”Elävöittää toria, lisää viihtyisyyttä ja ruohomatto tuo hauskan lisän harmaaseen asvalttiin!”

”Tulee tunne, että oltaisi ulkomailla, vaikka ollaankin Suomen komeimmalla torilla. Tuonut paljon lisää positiivista fiilistä ja eurooppalaista kulttuuria.”

”Torikeidas on lisännyt torin puoleisen keskustan viihtyisyyttä ilta-aikaan, sillä torista on tullut yksi illanviettopaikka ravintoloiden ohelle.”

”Laatutuotteita siistissä ympäristössä”