AjankohtaistaHankkeet

Valovoimaiset kuulumiset

Joulun Tuomaan markkinoilla esitellyt huikeat valaistuskokonaisuudet saavat komean jatkon, kun videotaiteilija Janne Ahola rakentaa Olavinlinnaan Savonlinnan ensimmäisen videomapping-teoksen.

Janne Aholan teoksia on aikaisemmin nähty mm. LUX Helsinki -valotaidetapahtumassa ja useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla. Olavinlinnassa nähtävässä installaatiossa kietoutuu jännittävästi yhteen nykyajan videotaide, keskiaikainen arkkitehtuuri ja linnan muinaisten legendojen kaiku. Teos on esillä 13.-17.2. Olavinlinnan keskushallissa, jonne on vapaa pääsy linnan aukioloaikoina.

Ystävänpäiväviikon Savonlinna Illumination -erikoisvalaistus on rakennettu Sokoksen ja Seurahuoneen rakennuksiin sekä Riihisaaressa maakuntamuseolle. Romanttiseen iltakävelyyn tuo lisäksi oman värinsä Tallisaari, jonka kiinteä valaistus teemoitetaan ystävänpäivän henkeen.

Valaistuksen keinoin pystymme elävöittämään kauniin kaupunkimme katukuvaa ja tuomaan sinne uudenlaista tunnelmaa. Parhaan tunnelman tuomme mukanamme kuitenkin me ihmiset. Toivotankin kaikki teidät, joilla on sydän Savonlinnassa tai Savonlinna sydämessä, lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan ystävänpäivän valaistukseen. Otetaan ystävää kädestä kiinni ja ihaillaan yhdessä Suomen kauneinta kaupunkikeskustaa ja valojen taikaa!

Ystävänpäiväterveisin,
Niina Härkönen
Projektipäällikkö, Savonlinnan Hankekehitys Oy
Toiminnanjohtaja, Sakke ry

Lue lisää viikon tapahtumista »