AjankohtaistaHankkeet

Savonlinnan seurakunta järjestää Kauppatorin kehittämishankeen kanssa yhteistyössä Torikirkko-jumalanpalveluksen Savonlinnan torilla sunnuntaina 15.5. klo 15.00.

Kehittämishankkeen tavoitteena on järjestää erilaisia tapahtumakokeiluja ja herätellä eri toimijoiden tietoisuutta torin monipuolisista käyttömahdollisuuksista. Hankkeen aikana on järjestetty tapahtumia eri kohderyhmille, muun muassa lasten tapahtumia, 112-päivä ja Silent disco. Tulevana sunnuntaina vuorossa on Torikirkko. Savonlinnan seurakunta lähti hankkeen ideaan innolla mukaan.

Torikirkossa liturgina Johanna Tynkkynen, saarna kirkkoherra Sammeli Juntunen. Kanttorina toimii Pia Rask. Musiikissa mukana myös gospelkuorolaisia Reko Tammen johdolla. Sisällöltään Torikirkko on sanajumalanpalvelus, jossa lauletaan tuttuja keväisiä virsiä. Tärkeässä osassa on myös rukous Ukrainan sodasta kärsivien ja rauhan puolesta. Torikirkon päättää Suvivirsi, jonka jälkeen juodaan yhdessä kirkkokahvit. Kahvista voi maksaa vapaaehtoisen maksun Kirkon Ulkomaanavulle käytettäväksi Ukrainan sodan takia kodeistaan paenneiden hyväksi.

Tapahtuma on osa Kauppatorin kehittämishankkeen tapahtumakokeiluja. Hankkeen rahoittajina toimivat Etelä-Savon maakuntaliitto, Sakke ry ja Savonlinnan kaupunki.