AjankohtaistaHankkeet

Tori on kaupungin sydän. Savonlinnassa syke on viime vuosina hiipunut ja nyt on aika toimia!

Vetovoimainen ja aktiivinen tori lisää keskustan elinvoimaa sekä tukee kivijalkakauppojen menestymistä. Keskustan elävyydellä on merkitystä myös kaupunkilaisten viihtyvyyteen, kaupungin veto- ja pitovoimaan. Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry haluaa panostaa keskustan kehittämiseen myös hanketoiminnalla.

Sakke ry on saanut rahoituksen Kauppatorin kehittämishankkeelle. Hankkeen rahoittajana toimii Etelä-Savon maakuntaliitto ja rahoitus tulee Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahasta. Rahoitusta myönnetään pienehköihin selvitys- ja suunnitteluhankkeisiin. Hankkeen tulee ensisijaisesti edistää suoraan tai välillisesti elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja työllisyyttä ja/tai tukea siirtymää kohti digitaalista hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Kauppatorin kehittämishanke kestää 13 kk, päättyen 16.9.2022. Maakuntaliiton rahoitus on 84 608€ ja mukana hanketta rahoittamassa ovat myös Savonlinnan kaupunki (10 576€) ja Sakke ry (10 576€). Projektipäällikkönä toimii Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen 70% työresurssilla. Hankehakemus tehtiin yhdessä teknisen toimen, elinkeinopalveluiden ja torikauppiasyhdistyksen kanssa ja yhteistyötä jatketaan hanketyössä.

Kehittämishankkeen tavoitteena on herättää tori aktiiviseen, ympärivuotiseen toimintaan osallistaen eri toimijoita niin suunnittelussa kuin tapahtumissa. Hankkeen aikana kartoitetaan uusia kauppiaita ja kävijöitä, selvitetään digitalisaation mahdollisuuksia ja ratkaisuja, aktivoidaan kolmatta sektoria tapahtumatuotannossa, päivitetään torisäännöstöä, toimintatapoja ja viestintää sekä määritellään investointitarpeita.

Osallistu kyselyyn ja vaikuta

Ensimmäisenä kartoitustyönä tehdään kävijäkysely. Kyselyyn toivotaan lukuisia vastauksia, jotta saadaan tietoa, miten kävijät näkevät torin ja mitä sinne toivotaan.  Kyselyyn pääsee osoitteessa: www.savonlinnankeskusta.fi/torikysely Kysely on myös täytettävissä paperisena Alku kahvilassa, Saima kahvilassa, HerkkuPekassa, Värisilmässä, Samiedun Pohjolankadun kampuksen infossa ja citypisteellä, Hotelli Pietari Kylliäisessä ja torilla Koivuahon puutarhan autolla.

Lisätietoja:
Niina Härkönen
050 3484 484
info@savonlinnankeskusta.fi