AjankohtaistaKilpailutTapahtumat

Sakke ry järjesti kesän aikana Savonlinnan vuoden keskustateko 2023 -kilpailun. Kisassa etsittiin tekoa, tapahtumaa, ilmiötä tai oivallusta, joka on parantanut Savonlinnan keskustan ilmettä ja viihtyvyyttä viimeisen vuoden aikana.
Kisaan tuli laajasti vastauksia ja ehdotuksia ja Sakke ry:n hallitus valitsi kokouksessaan keskiviikkona kilpailun voittajan. Tämän vuoden 2023 Keskustateko-kilpailun voitti selvästi S creatives Festival.

Tämä tapahtumakokonaisuus sai yli 20 % äänistä ja palaute oli todella positiivista. Ääniä saivat myös mm. edellisen vuoden voittaja Torikeidas ja sen Koirakeidas, Savonlinnan Puistopopparit, House of Olaf ja Marko Ruuskasen linnunpöntöt.

Kesän avauksesta alkanut ja peräti 9 päivää kestänyt S creatives Festival levisi laajasti ympäri kaupunkia ja toi näkyvästi esille erilaisia taidemuotoja. Mukana oli tanssiesityksiä, taidenäyttelyitä, lasten taidepajoja, lyhytelokuvia, klubitapahtumia, katutaidetapahtumia, performanssiesityksiä ja luentoja, tarjonnasta löytyi varmasti jokaiselle jotakin!

”S creatives Festival saattaa olla monille aivan uusi tapahtuma, mutta sitä on itseasiassa kehitelty jo vuodesta 2020 alkaen. Luovan alan ammattilaisten pitkäjänteinen työ on nimityksen myötä näkyvästi esillä, mikä on palkitsevaa. Toivomme kovasti, että saamme myös festivaalin tulevaisuuden turvattua. Tarkoituksena on rakentaa tapahtumalle pysyviä yhteistyökuvioita ja vakiinnuttaa rahoitus, mikä onkin näin laajan, yleisölle maksuttoman ohjelman edellytys”, sanoo S creativesin projektipäällikkö Veera Kolehmainen.

Sadan euron arvoisen lahjakortin valitsemaansa jäsenliikkeeseen voitti Risto Leppänen.

Vastaajat perustelivat valintaansa mm. seuraavasti:
”S creatives toi keskustaan kesäkuussa hyvää pöhinää ja kiinnostavia tapahtumia eri ikäryhmille, monipuolisesti tiloja hyödyntäen ja järjestäen myös ulkoilmatapahtumia.”
”Yhdeksän päivän aikana S creatives festivaaleilla järjestettiin 78 erilaista tapahtumaa kaupungilla sekä lähikunnissa. Ohjelmat olivat monipuolisia, laadukkaita ja kaikenikäisille tarkoitettuja. Suurin osa tapahtumista oli myös maksuttomia, kaikille avoimia tilaisuuksia. ”

”Koko kaupunki heräsi eloon jo heti kesän ensimmäisinä päivinä monen luovan alan toimesta,”

”Monipuolista, ilmaista tapahtumaa viikon ajan kaikille. Myös uusissa, kaupunkilaisillekin vieraissa paikoissa keskusta-alueella kuten Seurahuoneen sisäpiha.”

”Järjestäjillä positiivinen asenne tekemiseen.”

”S creatives -festivaali on kesäkuinen iloruiske Savonlinnan alkavassa kesässä.”

”Festivaali tuo Savonlinnaan monialaisesti taidetta, joka keskustelee Savonlinnan uniikin kaupunkikeskuksen kanssa, oli kuvataidetta, performanssia, musiikkia ja tanssia.”

”Moni festivaalin sisältö on maksutonta, joten se on helposti saavutettavissa kaikille kaupunkilaisille.”
”Ihania taidepjäjäyksiä ja pysyvää katutaidetta.”

S creatives Festival voi jatkaa voittokulkuaan myös kansallisesti, koska se lähtee edustamaan Savonlinnaa Elävät kaupunkikeskustat järjestämään valtakunnalliseen kilpailuun!

Sakke ry onnittelee lämpimästi voittajia! Lisäksi Sakke ry todella toivoo, että tämä huikea tapahtuma saa jatkoa myös tulevina vuosina!