Ajankohtaista

Sakke ry auttaa keskustan liikkeitä asiointilaiturilla

Uusi asiointilaituri parantaa veneilijöiden mahdollisuuksia asioida keskustan liikkeissä.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys SAKKE ry on vuokrannut Haislahden laiturista kaksi paikkaa veneilijöiden keskustassa asiointia varten. Paikoilla pyritään parantamaan vesillä liikkujien; mökki- ja matkailijaveneiden ja tietysti myös paikallisten veneilijöiden mahdollisuuksia asioida keskustan kivijalkakaupoissa ja erikoisliikkeissä.

– Torin asiointilaiturilta on jo jonkin verran matkaa linja-autoaseman puoleiseen keskustaan, joten myös tälle puolen kaupunkia laiturille on tarvetta, Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen kertoo.

K-Citymarketin kauppalaituri on niin suosittu, että välillä veneilijät joutuvat odottamaan sinne pääsyä. Uusi asiointilaituri helpottaa omalta osaltaan myös tätä ruuhkaa, mutta ennen kaikkea mahdollistaa veneellä keskustassa asioinnin entistä useammalle ja entistä helpommin.

SAKKE ry haluaa tälle toimenpiteellä tukea keskustan yrittäjiä.

– Asiakkaat ovat elinehto kivijalkakaupoille ja yrityksille. Palvelujen jatkumo ja savonlinnalaisten yritysten tulevaisuus on meistä kaupunkilaisista kiinni, nyt on todella tärkeää käyttää paikallisia palveluja, muistuttaa Härkönen.