Ajankohtaista

Uudet rajoitukset vaikeuttavat ravintoloiden toimintaa ja vaarantavat yritysten toiminnan jatkuvuuden myös Savonlinnassa.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys SAKKE ry ja Savonlinna Seudun Yrittäjät vetoavat kaupunkilaisiin ja kannustavat käyttämään paikallisia palveluja myös rajoitusaikana. Erityisesti rajoitukset iskevät ravintoloiden ja kahviloiden toimintaan, ja näiden tarjoamien take away -tuotteiden hyödyntäminen on hyvä tapa tukea paikallista yritystoimintaa. 

”Viime keväänä aloitetut take away- ja kotiinkuljetuspalvelut toimivat hyvin. Erityisajan takia on tärkeää käyttää paikallisia palveluja, emme saa menettää yhtään yritystä tämän poikkeustilanteen johdosta”, vetoaa SAKKE ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen

Savonlinnan alueen asukkaiden aktiivisuus on elinehto savonlinnalaisille kivijalkakaupoille ja paikalliselle yritystoiminnalle. ”Palvelujen jatkumo on meistä kaupunkilaisista kiinni. Jos palveluja ei pysty nyt käyttämään, voi lahjakortteja ostamalla jokainen meistä auttaa ja tukea paikallisia yrityksiä”, kannustaa Härkönen.

Yritykset tekevät kaikkensa pystyäkseen palvelemaan asiakkaita ja liike-elämän on pyörittävä koronaviruksesta huolimatta. Palveluja käyttämällä turvataan yrittäjien ja yritysten tulevaisuus. ”Palveluyritysten toimintaa voi varmistaa myös sillä, että jokainen sitoutuu käyttämään annettuja ohjeistuksia, joita löytyy muun muassa viranomaisten verkkosivustoilta”, Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Outi Laamanen kehottaa.

Keväältä tutut toimintatavat on otettu nopeasti käyttöön. Osa Savonlinnan ravintoloista on sulkenut ovensa maaliskuun ajaksi, mutta keskustasta löytyy useita yrityksiä, jotka myyvät ulos tuotteitaan. Näitä yrityksiä kannattaa nyt käyttää ja tukea heidän toimintaansa.

Ohjeistusta tähän tilanteeseen löytyy kattavasti monesta eri lähteestä ja niiden noudattamisesta on vastuu meillä jokaisella. ”Toiminnalla emme saa vaarantaa riskiryhmäläisiä, joten muistetaan maskin käyttö, käsihygienia sekä vain terveenä asioiminen”, Outi Laamanen muistuttaa.

Lisätietoja:

Niina Härkönen                                                      Outi Laamanen
toiminnanjohtaja                                                    puheenjohtaja
Puh. 050 3484 484                                                 Puh. 044 980 9620
info@savonlinnankeskusta.fi                              savonlinnanseudun@yrittajat.fi
SAKKE ry                                                                     Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry