Ajankohtaista

Sakke ry yhdessä paikallisten yritysten kanssa tuottaa valaistuselämyksiä hiihtolomakaudelle.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys SAKKE ry toteuttaa hiihtolomaviikoille piristystä keskustaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Puistokadun varrella on erikoisvalaistusta ja Olavinkatu 35 seinässä on nähtävillä talviaiheinen videoprojisointi. Tehokkailla projektoreilla voidaan elävöittää kaupunkien paljaita seinäpintoja erilaisilla teemoilla ja tähän vuodenaikaan valittiin leijuvia lumihiutaleita. Ne tuovat Olavinkadulle hiihtoloman tunnelmaa. Toteutukset ovat nähtävillä 23.2.-2.3. välisellä ajalla. Lisäksi höyrylaiva Paul Wahlin luistelurata on valaistuna heittimien avulla.

Sakken lisäksi toteutusta ovat rahoittamassa Akselinpoika, Ammattiopisto Samiedu, Beauty and Beast, Digitoimisto Digitaali, Jalkaterapia Podostep, Lumme Energia, Oma Säästöpankki, Savon Mafia, Savonlinnan Matkailu, Suur-Savon Osuuskauppa, Suur-Savon Osuuspankki ja VIP Cruise. Mukaan lähteneet yritykset näkevät valaistuksien jatkumon tärkeänä osana keskustan elävöittämistä.

Näin korona-aikaan on tärkeää järjestää turvallisia elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin tänne saapuville matkailijoille. Ulkona liikkuminen ja kävelyreittien varrella olevat elämykset tuovat iloa, kertoo Sakke ry:n toiminnanjohtaja Härkönen.

Valaistuksesta ja projisoinnista vastaa kuopiolainen Viking Pro Oy. Heille Savonlinna on tuttu jo vuosina 2018-2020 toteutetun Savonlinna Illumination -hankkeen aikana järjestetyistä valaistustapahtumista.