AjankohtaistaHankkeet

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry:n hallinnoimassa Kauppatorin kehittämishankkeessa selvitettiin kaupunkilaisten, matkailijoiden ja vapaa-ajan asukkaiden mielipiteitä toristamme. Kysely oli täytettävissä sähköisesti sekä paperiversiona kahdeksassa keskustan liikkeessä 16.9.-10.10. Vastauksia tuli yhteensä 351 kappaletta.

Tulokset

Kyselyyn vastanneista 72,4 % oli savonlinnalaisia, 17,7 % vapaa-ajan asukkaita ja 10 % matkailijoita. Lähes 70 % vastanneista oli naisia. Yli puolet vastaajista oli yli 50-vuotiaita.

  • Torilla vieraillee viikoittain 16,2 %, muutaman kerran vuodessa 18,8 %
  • Suurin yksittäinen syy torilla käymiseen on kahvittelu sekä marjojen ja vihannesten ostaminen
  • Syitä, miksi torilla ei käydä: pysäköintipaikkojen vähyys, hintataso, valikoima/tarjonta, toriympäristön ankeus
  • Uusia ideoita esitettiin paljon. Monessa vastauksessa nousi esille ympärivuotisten tapahtumien järjestäminen ja yleisilmeen kehittäminen.
  • Sopivin päivä torilla käymiseen oli perjantai ja lauantai. Ajankohtana 10-18 oli sopivin vastaajille.

Pääset tutustumaan koko raporttiin täältä: SAKKE_torikysely-raportti_2021

15.11. on tapaaminen kolmannen sektorin toimijoille Kulttuurikellarilla

Kyselyn vastaukset toimitetaan kaupungin eri toimialoille. Vastaajien ideat otetaan huomioon Kauppatorin kehittämishankkeen aikana kokeilemalla erilaisia tapahtumia ja kehittämistoimia. Ensi maanantaina 15.11. on tapaaminen kolmannen sektorin toimijoille Kulttuurikellarilla. Siellä mietitään mitä tapahtumia voisimme yhdessä tehdä ja milloin. Ideariiheen voi ilmoittautua perjantaihin asti.

Talvimaalla lisätään viihtyvyyttä talviaikaan – lapsiperheet huomioidaan

Kyselyssä nousi esille tarve toriympäristön viihtyvyyden parantamiseen. Tähän vastataan hankkeessa talven ajaksi tekemällä torille Talvimaa. Torille tuodaan kuusia, valaistusta, myyntimökkejä, tulipaikka, penkkejä ja laavu. Lumien saapuessa lapsille kasataan lumikasa, jossa voi peuhata. Talvimaa toteutetaan yhteistyössä kaupungin eri organisaatioiden ja paikallisten toimijoiden kanssa. Talvimaahan pääsee maksutta esittelemään toimintaansa ja myymään grillattavia tuotteita sekä muita herkkuja. Talvimaa avataan Joulun avauksessa 27.11. Sapkon toimiessa isäntänä myyntimökeissä ja tulipaikalla.

Vastauksissa kaivattiin toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Talvimaan lisäksi talven aikana torilla tullaan näkemään muumihahmoja. Suunnitteilla on myös talvelle monotanssit aikataulutettuna vauvasta vaariin.

Kauppatorin kehittämishankkeen rahoittajana toimivat Etelä-Savon maakuntaliitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahasta sekä Savonlinnan kaupunki ja Sakke ry.